119903117_997059551122463_36484220267593

Sandrine Wouters

Sandrine Wouters studeerde hedendaagse dans aan de! Kunsthumaniora van Antwerpen. Hierna zette ze haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar ze in 2018 haar bachelor dans behaalde.

 

Ze danste reeds choreografieën van Min Hee Bervoets, Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas danst Rosas), Filip Van Huffel, Anton Lachky en vele anderen. Ze was één van de dansers in de voorstelling VENN van Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet. In 2017 ging ze op tournee door België, Nederland, Frankrijk en Spanje met de voorstelling 'Grensgeval' van Guy Cassiers en Maud Le Pladec. 

Daarnaast danste ze reeds voor verschillende evenementen en artiesten. Zo was ze te zien als danseres bij Marco Borsato in het Sportpaleis, Tomorrowland, Retro Sur Mer bij Guy De Pré, Giorgio Armani - lancering Si Passione, Rode Neuzendag bij Koen Wauters & Jonas Van Geel en vele andere. Ook is ze één van de entertainers in de avondshows in Center Parcs de Vossemeren. 

Als choreograaf maakte ze haar debuut in de musical "Bonnie & Clyde" van BSO-producties. Ondertussen heeft ze al heel wat choreografieën op haar naam staan en zal ze in 2021 de choreografie verzorgen van de musical Legally Blonde. 

In 2020 mocht ze voor haar hedendaagse choreografie “Anthurium” de prijs voor beste jonge choreografe in ontvangst nemen tijdens de Jeugd & Dans wedstrijd.

Als dansdocent is ze gespecialiseerd in het geven van hedendaagse dans (techniek/improvisatie/choreografie), moderne danse, klassiek ballet, jazz dans en showdans.